okami_hu: no nonsense (ded)
[personal profile] okami_hu
Random doller contestet tart, "Globális steampunk" témában; a lényeg az volna, hogy mindenféle egyébb nemzetek stílusa szerinti gőzpunkos cuccokat kellene virítani a standard brit helyett. Kapásból a magyarra gondoltam, abból is valami fess, bajuszos világjáró csirkefogóra, amiből volt is jópár, míg a ködös Albionban Viktória királynő uralkodott.

Szóval ilyen szép zsinóros huszárzubbony, egy szexi mente, fényes csizma- öööö. De hogy lesz ebből steampunk...? @_@ A legtöbb jelmez valami szedett-vetett viktoriánus ruhaköltemény és egy bronz jetpack. >>

Azt hiszem, az emberek meg vannak győződve arról, hogy a steampunkban több a punk, mint a steam. Pedig nem. Valahogy úgy definiálják ezt a stílust, hogy "az a jövőkép, amit az akkori emberek elképzeltek maguknak", és ebbe belefér a gőzautó, meg a Zeppelin, ami nem robban fel bájos rendszerességgel, vagy egy akkora karóra, mint egy kisebb sárgadinnye... És még a nadrág is a nőkön. De a divatnak már csak olyan a természete, hogy az emberek ragaszkodnak hozzá, amíg tehetik. A századelőn a hosszú szoknya, meg a fűző volt a divat, és szvsz, ha nem jön közbe két világháború, még mindig a Pilvaxban tartanánk a Meetet, és öt kiló alsóneműt viselnénk, fejenként.

Summary: fogalmam sincs, hogy tegyem egyértelművé, hogy a fess, bajuszos világjáró csirkefogóm tulajdonképpen egy gőzüzemű kalózléghajó kapitánya...

Date: 2009-06-07 02:58 am (UTC)
From: [identity profile] http://users.livejournal.com/_vejitto_/
Fémfaláb és kicsipkézett eyepatch XD Sorry :P

Imho a steampunkot csak ruházattal nehéz visszaadni. Nem vagyok benne a dologban, de rengeteg épül a körítésre, amibe a sok viktoriánus göncben rohangászó nénit és bácsit beletuszkolják, gondolok itt a mindenféle modern eszközök épphogy hihető átkonvertálása régi alkatrészek segítségével (ld. led kijelző helyett valami nyomásmérő), vagy az akkori elgondolás szerinti nagyon elszállt jövőkép (wtf típusú sokléggömbös-sokszintes repülő alkalmatosságok). Inkább ez a háttér adja a steampunkot, mintsem a ruházat (ld. az a contest, amiről a múltkor beszéltél... gyakorlatilag kínjukban már robotkezet adtak a karaktereikre az emberek).

Mellékesen megjegyzem, amikor valós scifit pakolnak át steampunkba (ld. Star Wars v. Star Trek), az azért működik, mert ott tudjuk a karakterekről, hogy jövőbelinek kéne lenniük, és "vicces" rajtuk a sok régi gönc. De önmagukban, ha nem tudnánk, hogy ezek scifi karakterek, az se mondana sokkal többet.

Summary: nem tudok segíteni XD Próbálj meg valamiféle kiegészítőt pakolni a fess csirkefogó kezébe, ami esetleg utalhat a "foglalkozására" és van valami köze a technológiához.

Date: 2009-06-07 01:23 pm (UTC)
From: [identity profile] kira-k.livejournal.com
Én is a háttérre tudok csak gondolni, ahogy Veji mondta volt... (Vagy uhm. gőzpunk ló a magyar huszár alá. )

Date: 2009-06-10 08:09 pm (UTC)
From: [identity profile] dombihugi.livejournal.com
Egyrészt a háttér, meg mondjuk maga a kép elkészítése is sokat dobna rajta. Nekem erről kapásból a te helybenrajzolós steampunkos feltalálós jutott eszembe.:) Ott is már a megvalósítási forma passzolt a témához.:)
Amúgy nem kell túl huszárosra alkotni, mert pont ebben az időszakban a magyarok sok angol cuccot vettek át. Tehát a kettő mixe az pont korhű lesz.
Úgy Kíra gondolatmenetét továbbvive eszembe jutott egy gőzhajtású fémparipa.:D Táp lenne. Bár kicsit talán Saber Rideres, de sebaj. XD

Most Popular Tags

Expand Cut Tags

No cut tags

Style Credit

September 2016

S M T W T F S
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Page generated Oct. 23rd, 2017 11:19 am
Powered by Dreamwidth Studios